David AttenboroughfilmGödöllőkörnyezetvédelemtermészetfilm

5.380 percnyi filmvetítés és David Attenborough új filmje Gödöllőn

2017. 05. 12., 14:18 | OzoneTV
Összesen 5.380 percnyi természetfilmmel és dokumentumfilmmel várnak minden érdeklődőt a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői idén május 26-28. között. Bőséges a kínálat, hiszen a világ 58 országából közel 300 film érkezett az idei nevezésre, köztük jó néhány premier!

Számos különleges alkotást tekinthetünk meg a 3 nap alatt. A 2017-es nevezett alkotások között van Sir David Attenborough új filmje a David Attenborough´s Light on Earth, mely az élő fényforrások, a biolumineszcencia rejtélyét vizsgálja, és Török Zoltán ismét ezen a Fesztiválon mutatja be új filmjét, a LEMMIMG - A messzi észak aprócska ura címűt. Versenyen kívül vetítik a Terra Mater Stúdió Brothers of the wind című filmjét Jean Reno főszerelésével, pénteken este egy szabadtéri kivetítőn, Magyarországon először és egyszeri alkalommal, kizárólag a Fesztiválon.

A versenyfilmek vetítésének fő helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély Lovardája, mely idén már 3 termével várja a mozizni vágyókat, így egyszerre akár 600 ember tud majd ingyenesen természet – és környezetvédelmi filmeket nézni!


A filmek mellett egyéb szórakozási lehetőségek is várnak a fesztivál látogatókra. A Kastéllyal szemben elterülő Alsópark a szemléletformáló természet - és környezetvédelmi programoknak ad otthont. Itt lesz megtekinthető a hazánkban első alkalommal megrendezett szabadtéri hulladékszobor-kiállítás, a Trash Art Magyarország. Több mint 10 csapat dolgozik a pályamunkákon jelenleg is, és a tervek alapján már most kijelenthetjük, hogy igazi műalkotásokkal találkozhatunk május 25-től. Pénteken és szombaton este a Jam for Nature-e lesz a szabadtéri színpad, ahol az idei versenyzők bemutatkoznak a zsűrinek és a közönségnek, a zenei sokszínűség és a jó hangulat garantált!

E mellett lesznek természetesen kiállítások, állatbemutatók, nemzeti parkok, társadalmi és civil szervezetek, egyszóval színes forgatag minden nap reggel 8-tól egészen késő estig, a természet - és környezetvédelem jegyében azzal a céllal, hogy minden fesztiválozó megtalálja a maga helyét, szerepét és feladatát környezete védelmében.

Az óránként frissülő időjárási információkat ezentúl, itt találja: origo.hu/idojaras
hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

Ajánlat

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Zrt. © Minden jog fenntartva.