Egyenlítőközlekedésközlekedésbiztonság

Egyenlítő: Közlekedésbiztonság

2012. 03. 13., 12:40 | OzoneNetwork
A biztonságos közlekedés mindenki felelőssége. Nagyon fontos a tudatos gondolkodás elsajátítása, az együttműködés megtanulása és a bevált külföldi minták követése. A gyalogosok sokszor a zebrán sincsenek biztonságban, pedig ők a legtörékenyebbek. A "Mindenki gyalogos"-kampány célja a gyalogosok védelme.

Budapest közlekedésbiztonsága európai szintű. A mortalitási index az elmúlt 6 évben nagyon sokat javult: míg 6 évvel ezelőtt egy falu lakossága, mintegy 1200-1300 fő halt meg évente a közutakon, ez a szám napjainkra 600 körülire csökkent. A kampány feladatául tűzte ki ennek a számnak a tovább csökkentését.

Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő műsorának vendége Garamvölgyi László, az Országos Rendőr Főkapitányság szóvivője támogatná egy esetleges biciklikölcsönző rendszer kiépítését is. A hálózat megvalósításával azonban még mindig akadnak problémák, hiába a népszerűség és a KRESZ-módosítás. A legfőbb gond, hogy a bicikli út kérdése nem oldódik meg azzal, ha a járdákra sárga csíkokat festenek fel. A "Mindenki gyalogos" kampányhoz bárki csatlakozhat ha az általa vélt veszélyes útszakaszokat feltölti az Interneten egy interaktív térképre.

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.