energiafogyasztásEgyenlítőkörnyezetvédelemalternatív energia

Egyenlítő: Tudatos energiafogyasztás

2012. 03. 30., 13:04 | OzoneNetwork
A tudatos energiafogyasztás lényege, hogy a zöld forrásokból előállított energiát tudatosan és gazdaságosan használjuk fel. A megújuló energiaforrások alkalmazása korlátozott, éppen ezért célratörőbb eljárást és szemléletváltást követel. A zöld energia elnevezés a megújuló energiák előállítását jelenti, ezek közé tartozik a szél, a víz, a nap, a geotermikus és a biogázból előállított energia is.

Forrás: [origo]

Bár már itthon is kialakult és közel 10 éves múlttal rendelkezik az energia tudatos felhasználásának és a megújuló energiaforrások felhasználásának a trendje, ez nem a környezettudatos szemléletmód elterjedésének köszönhető. A fogyasztókat leginkább anyagi oldalról lehet megfogni: a legnépszerűbb cél, hogy kevesebbet kelljen fizetni az energiáért. Sőt, már arra is van lehetőség, hogy a megtermelt áramot eladjuk az energiaszolgáltatónak. Az azonban lehetetlen, hogy teljesen függetlenekké váljunk a szolgáltatónktól, ugyanis az önálló energiatermelés maximum 50%-ban tudja kiváltani a mindennapi élethez szükséges energiát.

Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő adásának vendégeinek véleménye szerint érdemes komoly referenciával rendelkező cégekkel dolgoztatni, mivel az energetika igencsak gyerek cipőben jár Magyarországon, kevés igazán jó szakmérnököt találni a piacon. Fontos, hogy amennyiben tudatos energia felhasználókként energiatakarékos házat szeretnénk építeni, két bizonyítványról ne feledkezzünk meg. Az egyik az energiatanúsítvány, amely teljes képet ad arról energetikai szempontból milyen tulajdonságokkal bír az épület. A másik pedig a megvalósíthatósági tanulmány, amelynek segítségével könnyen utána járhatunk vajon megvalósítható-e, amit elképzeltünk.

További érdekes Egyenlítő témák:

Űrlift

A Föld órája

Tudatos vásárlás

Magyar vadászkutyák

Közlekedésbiztonság

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.