környezetvédelemzöldspóroláspraktikaEgyenlítő

Egyenlítő: Zöld praktikák

2012. 04. 13., 13:51 | OzoneNetwork
A környezettudatos életmód előnyeit számtalanszor hallhattuk már, és azt is mindenki tudja, hogy passzívházakban kellene élnünk a természetvédelem érdekében. Az elvek gyakorlati megvalósításáról, a zöld építkezési és lakberendezési elvekről azonban keveset tudtunk - eddig.

Forrás: [origo]

Az energiatudatos ház kialakításához számtalan dologra kell figyelnünk. Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő c. adásának egyik vendége, Kazinczy Gyöngyvér okleveles építészmérnök elmondása alapján fontos szempont az épületek déli tájolása, a nyílászárók használatának minimalizálása és a természetes építőanyagok használata. Továbbá az is lényeges szempont, hogy merre néznek a ház ablakai, hogyan rendezzük és tájoljuk a szobákat. Illetve fontos az épületek minél egyszerűbb formája.

Azonban azoknak sem kell aggódniuk, akik most nem tudnak építkezésbe fogni, zöld háztartást ugyanis bárki vezethet. A fertőtlenítéshez, tisztításhoz használhatunk citromsavat, szódabikarbónát és a mosóport akár kiválthatjuk mosódió segítségével. A környezettudatos életvezetéshez nem kell feltétlenül átalakítani a szokásainkat, beszerezhetünk például víztakarékos csapbetéteket. A legmeghökkentőbb zöld "lakberendezési tárgy" azonban kétségtelenül a komposzt wc: ezzel nem csak a vízfogyasztást minimalizálhatjuk, de kertünk földjébe is tápanyagot viszünk.

További érdekes Egyenlítő témák:

Magyar erdők

Vadmadárkórház

Brazília

Tudatos energiafogyasztás

Űrlift

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.