állatokajándékháziállatEgyenlítőgyerekek

Egyenlítő: Állatok ajándékba

2012. 04. 17., 16:12 | OzoneNetwork
A húsvéti nyulak fele és a kis csibék több mint háromnegyede nem éli meg a Pünkösdöt. Az újdonsült gazdák közül ugyanis a többség nem alkalmas a felelős állattartásra. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy sokszor meggondolatlanul vásárolnak ajándékba házi kedvenceket. Van hogy pénzügyileg nem tudják biztosítani az állat megfelelő tartását, de sok esetben a megfelelő környezetet kialakítása is nehézséget okoz.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendégei, az Orpheus Állatvédő Egyesület képviselői az állattartás szabályozásának törvényi alapját szorgalmazzák. Elképzeléseik szerint a jegyzőknek kellene egy élettani, környezeti felmérés után eldönteni, hogy ki alkalmas állattartásra. Az állattartási jogot pedig elvehetnék azoktól, akik nem megfelelően tartják kedvenceiket vagy illegális szaporításra adják a fejüket.

EGYENLÍTŐ - MINDEN HÉTKÖZNAP 22 ÓRAKOR

A törvény megalkotása azért is szükséges, mivel az állatkereskedések által felvásárolt 100 állatból átlagosan 30 elpusztul. Hiába terjed a felelős állattartás híre, a kereskedések anyagi érdekeik miatt sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazdákhoz kerülhetne. Az állatvédők továbbá azt is megemlítik, hogy a jövőben a haszonállatoknak ugyanannyi jogot kellene biztosítani, mint a házi állatoknak.

További érdekes Egyenlítő témák:

Zöld praktikák

Magyar erdők

Vadmadárkórház

Brazília

Tudatos energiafogyasztás

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.