gasztronómiafőzéskonyhaEgyenlítő

Egyenlítő: A világ konyhái

2012. 05. 08., 15:27 | OzoneNetwork
A különböző kultúrák étkezési szokásait több tényező együttállása határozza meg, ilyen az éghajlat a környezet, a növény és állattartási szokások. A magyar konyhakultúra több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye. A magyar ételkészítési szokásokat alapvetően jellemző sertéshús és zsír használatának oka a török időkre vezethető vissza. A hagyományos hazai fogások alapanyagai a húsok, a friss zöldségfélék, a gyümölcsök, a friss kenyér, a tejtermékek és a méz.

Magyarországon a török és a görög konyha mellett olasz ételkülönlegességekkel is gyakran találkozni. Az olasz gasztronómiára a gyorsaság, és a könnyedség a jellemző. Nélkülözhetetlen alapanyagai: az olivaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt. Az olaszok étkezési jellegzetessége, hogy előételként kis adag tésztát esznek, főételként pedig először húst majd halat, a köret minden esetbe valamilyen salátaféle.

EGYENLÍTŐ - MINDEN HÉTKÖZNAP 23 ÓRAKOR

szólj hozzá: A világ konyhái

Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő c. műsorának vendége Mautner Zsófia, gasztroblogger megforgalmazásában a fúziós konyha klasszikus regionális és nemzeti konyhák konyhatechnikai eljárásainak és alapanyagainak ötvözeteként megalkotott új ételkreációt jelenti. A fúziós konyha a globalizáció korának konyhája, minden pozitív és negatív jelenségével együtt. A tavaszi tekercs például fúziós ételnek számít, ha magyarosítjuk az íz világát gombás paprikás töltelékkel. Különlegessége amellett, hogy izgalmat visz az étkezésbe, az újszerű elemek párosításával új élményt teremt.

További érdekes Egyenlítő témák:

A gazdasági válság hatása - Bod Péter Ákos

Egyenlítő: Titanic

Isten is zöld

Élhető környezet

A szemétdomb császárai

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.