állatokkörnyezetvédelemEgyenlítőAce Ventura

Egyenlítő: A magyar Ace Ventura

2012. 06. 01., 13:58 | OzoneNetwork
Az illegális állattartók száma az utóbbi években megsokszorozódott. A hüllők tartása szakirányú képesítést igényel. A szakmai hozzáértést több éves gyakorlattal kell igazolni a természetvédelmi hivatalban. Aligátor vagy óriáskígyó tartásához minden szomszéd írásos beleegyezésére van szükség, amennyiben egy tiltakozó is akad, a vadállat megvásárlása tilos.

A különböző kígyó alfajok között jelentős méretbeli és küllembeli eltérés lehet. A 9 méter 76 centiméteres kockás piton a világ legnagyobb kígyója Ázsiában él. A fogságban, keresztezett alfajú terráriumi boák általában 2-3 méter hosszú, igen változatos mintázatú kígyók. A boa viszonylag békés természetű és kisebb termeténél fogva az emberre kevésbé veszélyes. A fiatalok kisebb, míg az idősebbek nagyobb rágcsálókat, madarakat, esetleg hüllőket fogyasztanak. Az óriáskígyók jellegzetessége, hogy nem összeroppantják, hanem megfojtják zsákmányukat. Az anakondához hasonló állatok akár háromszorosára képesek tágulni, rendszeres táplálékuk a szarvas, amivel egy évig jóllaknak.

 

 

Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő című műsorának vendége Both Zoltán vadállatbefogó szerint semmiképp nem szabadna hüllőt tartani az otthonunkban. A mérges kígyó különösen veszélyes, ahol ilyet tartanak szérumnak is kell lennie. Elmondása alapján a tulajdonos felügyelete nélkül senki nem lehet a mérges kígyó közelében. Valamint a kígyó kezelés és benyúlás esetén legalább két személynek kell a helységben tartózkodnia.

További érdekes Egyenlítő témák:

Maszatos adatok

Földikutya

A világ konyhái

A gazdasági válság hatása - Bod Péter Ákos

Egyenlítő: Titanic

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.