EtiópiavízhiányEgyenlítőprobléma

Egyenlítő: Etióp vízprobléma

2012. 07. 19., 16:32 | OzoneNetwork
Az Ökomenikus segélyszervezet 2011-ben kezdett el dolgozni Etiópiában. Az ország gazdasága a mezőgazdaságon alapul, ezért is fontos a víz. A legtöbb problémát a szárazság, a túllegeltetés, a talajpusztulás és az erdőirtás okozzák. Afrika keleti részén, több mint 12 millió embert érint az aszály, családok százezrei kerültek életveszélybe. A szervezet az átmeneti táborok ivóvíz-, élelemellátásában valamint kutak építésében és helyreállításában is részt vett.

A kúttisztítási folyamat 2012 elején vette kezdetét. Általános probléma, hogy az etióp embereknek 10-15 kilométert kell gyalogolniuk az ivóvízért. Az Ökomenikus segélyszervezet munkatársai az úgynevezett ellák építésében segédkeztek. Ezeknek a 60-70 m hosszú, 20-30 m széles kutaknak a mélyén források találhatók. Feltárásuk munkalehetőséget is biztosít az ott élők számára. Mivel a gépek fenntartását nem tudják biztosítani, a kézi erővel kiásott kutak jelentik számukra az egyetlen megoldást a vízhiány pótlására.


szólj hozzá: Etióp vízprobléma

Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő című műsorának vendége Gáncs Kristóf, az Ökomenikus segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta a kutak építésénél segédkező helyi munkások napi bére 400 Ft. Az adományvonal hívásával akár az afrikai emberek egy napi megélhetését tudnák biztosítani. A segélyszervezet afrikai munkáját a szervezet jószolgálati nagykövete, Kovács Koko István segítette.


 

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.