Dr. Lukács PálFehérvárcsurgóhulladékkezeléshulladékgazdálkodásEgyenlítőAlcufer Kft.

Magyar hulladékhasznosító üzem

2013. 01. 02., 13:20 | OzoneNetwork
Az Alcufer Kft. 1990-től foglalkozik hulladékkereskedelemmel, feldolgozással, hasznosítással, veszélyes hulladékkezeléssel és szállítással. Fehérvárcsurgón található komplexumuk a roncsautók és elektronikai hulladékok 95 százalékban történő újrahasznosítására képes. A hulladékpiacon évi több mint 430 ezer tonna újrahasznosítható hulladékforgalmazásukkal meghatározó szerepet töltenek be.

A telephelyen 2012 novemberében átadott kísérleti szeparációs berendezés a korábban lerakóba kerülő maradékokat válogatja szét fémre, kő- és betonfrakcióra, valamint műanyag- és gumihulladékra. A törmelékeket termokatalitikus hőbontási technológia alkalmazásával dolgozzák fel. A végtermék olaj, amit egy későbbi fejlesztés után villamos energia termelésére használnak fel, így a teljes ipari létesítmény energia önellátó tud lenni.

Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő c. műsorának vendége Dr. Lukács Pál az Alcufer Kft. fejlesztési és kommunikációs igazgatója elmondta a cég kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. Az EU normákat követve a hulladékok kezelésére, feldolgozására környezetbarát eljárásokat alkalmaznak. A telephely csapadékvíz-elvezetése zárt rendszerben történik, a tározóhoz csatlakozó iparivíz-hálózat pedig a pormentesítő locsolást szolgálja.

 

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.