Szabó GyulaEgyenlítőökoszolgálatÖkoszolgálat AlapítványZöld Zug

Magyar környezeti tanácsadó iroda: ökoszolgálat

2013. 02. 12., 16:14 | OzoneNetwork
Az ökoszolgálat az első olyan magyarországi szervezetet, amelynek célja segítséget nyújtani a lakosságnak a környezetbarát életmód felvételében. A társulás küldetése, hogy pozitív példákkal, praktikus ötletekkel, szakmai tudásukkal minél több embernek segítsenek a takarékosabb, környezettudatosabb életmód kialakításában.

A lakossági zöld tanácsadó iroda elsődleges feladata a zöld tudatformálásban és az életmódváltásban. Az ökoszolgálat egyik része a Zöld Zug bolt, ami olyan környezettudatos termékeket kínál, mint a cserélhető fejű fogkefe, az öko toalett papír, a fatoll vagy a játszma- ökológiai társasjáték. A szolgálat másik része a "Jól lakni" tudástár, amelyen gyakorlatias tanácsokat lehet kapni az egészség- és környezetbarát otthon kialakításával kapcsolatban. Az alábbi témakörökben nyújtanak segítséget: takarítás-tisztítás, energia- és víztakarékosság, hulladékgazdálkodás, környezettudatos táplálkozás, környezetbarát közlekedés és turizmus, valamint otthonunk környezetbarát berendezése.

Az OzoneNetwork Egyenlítő c. műsorának csütörtöki vendége Szabó Gyula, az Ökoszolgálat Alapítvány igazgatója elmondta olyan termékeket népszerűsítenek, amelyek a lehető legkisebb környezetterhelést okozzák, hazai előállításúak, funkcionálisak és egyszerű csomagolásban szállítják őket.


 

Az OzoneTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.