[origo]
Nyomtatás

Egyenlítő: Zöld étterem
2012. június 19., kedd, 11:24


A Felelős Gasztrohős nevű blog csapata érdekes küldetésbe fogott. Olyan éttermeket, kávézókat keresnek fel, amelyek környezettudatos módszereket alkalmaznak mindennapi működésük során. A környezettudatos étterem számára alapvető feladat a szelektív hulladékgyűjtés, de van olyan hely is, ahol az elektromos energia fogyasztását LED világítással biztosítják.


A környezeti szempontok egy étterem beszerzési elveiben egyaránt megjelenhetnek. Egyes környezettudatos éttermek fontosnak tartják, hogy személyes kapcsolatot ápoljanak a kistermelőkkel. Míg mások igyekeznek a termékeket 50km-es körzetben termelő gazdától beszerezni. Érdemes olyan alapanyagokat is keresni, amelyeket erdőben, réten, árokparton be lehet gyűjteni. Lehetőség szerint környezetbarát csomagolóanyagot használnak, az alapanyagaik nagy részét a termelői piacon szerzik be, a menüt újrahasznosított papírra nyomtatják, valamint a takarítás során a tisztítószerük ecet vagy szódabikarbóna.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5mALzHVLTtBqJXoX

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendége Varga Judit, a Felelős Gasztrohős blog szerkesztője és munkatársai a Food Revolution Day mozgalom alkalmából május 19-én bio pikniket rendezett a fővárosban. A Jamie Oliver által elindított megmozdulás lényege, hogy egy nap az évben csakis olyan ételeket fogyasszunk a társaságunkkal, amelyeknek ismerjük a származását.

További érdekes Egyenlítő témák:

Annapurna-expedíció

Csarna-völgy vita

A magyar Ace Ventura

Maszatos adatok

Földikutya